Zuid-Afrikaanse sosaties op de barbecue

  • Afrikaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2012
  • Zuid-Afrikaanse sosaties op de barbecue

    Zuid-Afrikaanse sosaties op de barbecue

    Zuid-Afrikaanse sosaties op de barbecue

Deel dit recept

Ingrediënten
600 gram lamslappen
70 gram bacon (plakjes)
2 grote uien
6 gewelde abrikozen
1 citroen
120 ml witte-wijnazijn
3 1/2 dl rode wijn
2 eetlepels (bruine) suiker
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel komijn (djinten)
3 laurierblaadjes
zout
(versgemalen) peper
2 theelepels maïzena
satéstokjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel eerst de uien en snij ze in parten.
Snij vervolgens de abrikozen in stukjes, boen de citroen goed schoon en snij
de schil er dun af, want de schil moet in de marinade!
Doe de uien, abrikozen, de wijnazijn, de rode wijn, de suiker, kerriepoeder,
koriander, kaneelpoeder, komijn, citroenschil en de laurierblaadjes in een
pan en breng het aan de kook.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken en breng het op smaak met zout
en peper.
Laat de marinade afkoelen en snijdt de hamlappen en de plakjes bacon in
stukjes van ongeveer 3 centimeter.
Schenk de marinade over het vlees en zet het zo`n 2 uur in de koelkast.

Haal het vlees na 2 uur weer uit de koelkast en begin met het rijgen van de
spiesjes.

Bereidingswijze

Rijg het vlees, de plakjes bacon, de abrikozen en de ui uit de marinade om
en om aan de spiesjes.
Als dit klaar is, breng je in een pan de rest van de marinade aan de kook.
Doe de maïzena bij 3 eetlepels water en roer het glad. Voeg dit al roerend
toe aan de marinade en laat het binden tot saus.
Als het saus is geworden, haal dan de citroenschil en de laurierblaadjes uit
de saus.
Leg het vlees op de barbecue en laat de spiesjes in ongeveer 10 minuten
rondom bruin en gaar roosteren.

Bron

http://www.villavino.nl/wijn-spijs

Serveertip

Serveer de spiesjes samen met de saus.

Laatste reacties

suid-afrika avatar
suid-afrika 03-05-2012

Dankie Willeke, ek neem hom saam na my smulweb bladsy. [br] Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten