Chocoladecupcakes met Nutella en hazelnoten

 • Nederlands, Banket
 • 20-30 min.
 • Chocoladecupcakes met Nutella en hazelnoten

  Chocoladecupcakes met Nutella en hazelnoten

  Chocoladecupcakes met Nutella en hazelnoten

De cupcakes komen als volmaakt gerezen bolletjes uit de oven, waarna het grote versieren kan beginnen. Voor een feestelijk effect heb ik de muffins in goudkleurige cupjes gemaakt. Het hazelnootglazuur heb ik er gewoon met een spatel opgesmeerd, maar je kunt er natuurlijk ook mooie toefjes van maken met een spuitzak. Om het af te maken heb ik er wat hazelnoten en witte en goudkleurige suikerversiering overheen gestrooid.
Deze cakejes kunnen niet mislukken!!

Deel dit recept

Ingrediënten  Voor het glazuur:

  250 gram poedersuiker (hele bus)
  80 gram boter
  0,25 dl. volle melk
  80 gram nutella


  Garnering:

  Zakje hazelnoten
  Suikerversiering (bijv. gouden balletjes)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm,; papieren vormpjes; 2 kommen, mixer;keukenmachine; evr. spuitzak

Voorbereiding

oven voorverwarmen op
170/180 graden c.

Bereidingswijze  Verwarm de oven voor op 170/180 graden. Doe de bloem met de cacao, suiker, bakpoeder, zout en de boter in een kom en mix het geheel op de laagste stand tot het mengsel een zanderige consistentie heeft en alles goed is vermengd. Voeg geleidelijk de melk aan het bloemmengsel toe. Klop het ei erdoor.

  Schep het beslag in papieren vormpjes tot ze tot tweederde gevuld zijn en bak de cakejes 20 minuten in de oven of tot het gebakje terugveert als je op de bovenkant drukt. Laat ze afkoelen.

  Hol de cakejes met een mesje iets uit en vul ze met een dot nutella.

  Voor het hazelnoot-chocoladeglazuur: Doe de poedersuiker met de boter in een kom en klop op de middelste stand tot alles goed vermengd is. (tip: gebruik een keukenmachine om enorme `rookwolken` in je keuken te voorkomen). Schakel terug naar een lagere stand en voeg geleidelijk de melk toe. Schakel als alles is opgenomen naar de hoogste stand en blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur licht en luchtig is.

  Roer de nutella door het glazuur. Strijk het glazuur met een lepel als een dikke laag uit over de afgekoelde cakejes of gebruik een spuitzak. Garneer elk cakeje met hazelnoten of suikerversiering.

Bron

toetjesentaarten

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten