1 wilde zeebaars of 2 grote filtes
1 a 2 citroenen
knoflookolie ( 1 dl olijfolie, 2 el zeezout, snufje peper, 3-5 geperste tenen knoflook)
zout en peper
Barbecue, buitenhaard
Heerlijk visrecept voor op de buitenhaard.
Knoflookolie:
Maak de knoflookolie liefst een avond van te voren. Dit komt de smaak ten goede. Neem de olijfolie en voeg hieraan toe het zeezout, de peper en de geperste tenen knoflook. Meng het goed door elkaar in de keukenmachine. Zet afgedekt in de koelkast.
Smeer beide zijden van de filets goed in met de knoflookolie en laat deze even intrekken. Positioneer het rooster zo hoog mogelijk boven het vuur en leg de filets erop, dit met huidzijde naar boven. Laat de vis zo gedurende 1 a 1,5 minuut licht aangaren. Smeer voordat je de vis omdraait nogmaals de huidzijde in met de knoflookolie.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes, gekookte worteltjes en peultjes vergezeld met een salade.
Recept van Mark van Dam (www.ikzitwarm.nl). verschenen in Fire&Food nr 1-2012