1. Home
  2. Recepten
  3. Robala Grelhado - gegrilde zeebaars

Robala Grelhado - gegrilde zeebaars

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-05-2012

Ingrediënten 2 personen


1 wilde zeebaars of 2 grote filtes
1 a 2 citroenen
knoflookolie ( 1 dl olijfolie, 2 el zeezout, snufje peper, 3-5 geperste tenen knoflook)
zout en peper


Verder heb je nodig


Barbecue, buitenhaard


Heerlijk visrecept voor op de buitenhaard.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflookolie:
Maak de knoflookolie liefst een avond van te voren. Dit komt de smaak ten goede. Neem de olijfolie en voeg hieraan toe het zeezout, de peper en de geperste tenen knoflook. Meng het goed door elkaar in de keukenmachine. Zet afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Smeer beide zijden van de filets goed in met de knoflookolie en laat deze even intrekken. Positioneer het rooster zo hoog mogelijk boven het vuur en leg de filets erop, dit met huidzijde naar boven. Laat de vis zo gedurende 1 a 1,5 minuut licht aangaren. Smeer voordat je de vis omdraait nogmaals de huidzijde in met de knoflookolie.

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappeltjes, gekookte worteltjes en peultjes vergezeld met een salade.

Bron

Recept van Mark van Dam (www.ikzitwarm.nl). verschenen in Fire&Food nr 1-2012



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ms999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ms999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top