Robala Grelhado - gegrilde zeebaars

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-05-2012

Heerlijk visrecept voor op de buitenhaard.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 wilde zeebaars of 2 grote filtes
1 a 2 citroenen
knoflookolie ( 1 dl olijfolie, 2 el zeezout, snufje peper, 3-5 geperste tenen knoflook)
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbecue, buitenhaard

Voorbereiding

Knoflookolie:
Maak de knoflookolie liefst een avond van te voren. Dit komt de smaak ten goede. Neem de olijfolie en voeg hieraan toe het zeezout, de peper en de geperste tenen knoflook. Meng het goed door elkaar in de keukenmachine. Zet afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Smeer beide zijden van de filets goed in met de knoflookolie en laat deze even intrekken. Positioneer het rooster zo hoog mogelijk boven het vuur en leg de filets erop, dit met huidzijde naar boven. Laat de vis zo gedurende 1 a 1,5 minuut licht aangaren. Smeer voordat je de vis omdraait nogmaals de huidzijde in met de knoflookolie.

Bron

Recept van Mark van Dam (www.ikzitwarm.nl). verschenen in Fire&Food nr 1-2012

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappeltjes, gekookte worteltjes en peultjes vergezeld met een salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten