Hartige cake met peren en blauwe kaas

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2012

Cake aux poires et au Roquefort

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 peren
150 gr roquefort
100 gr emmentaler kaas, geraspt

Voor het cakebeslag:
3 grote eieren
170 gr bloem
50 gr maizena
1 zakje gist
10 cl melk
1 eetlepel Pastis of Ricard
10 cl olie (zonnebloem of druivenpitolie)
zout
peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

Schil de peren, en verwijder het klokhuis. Snijd ze in plakjes.

Verkruimel de Roquefort.

Meng de eieren, bloem, maizena en de gist. Voeg daarna de olie, melk, de Pastis, zout en peper toe. Klop met een mixer tot een glad beslag.

Schep voorzichtig de Emmentaler, de Roquefort en de perenschijfjes erdoor.

Doe het beslag in een cakevorm en laat 45 minuten in de oven staan. Controleer of hij mooi goudbruin is aan het eind van de baktijd - zo niet dan de baktijd nog even verlengen.

Bron

Serveertip

Serveer lauw-warm met een salade, of koud in plakjes bij de borrel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten