Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tonijn pasta recept Jamie Oliver

Tonijn pasta recept Jamie Oliver

Door: Fressnapf

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2012

Ingrediënten 4 personen


- 1 scheutje olijfolie
- 1 rode ui, gepeld en fijngehakt
- 1 rode Spaanse verse peper, zaadjes en fijngehakt
- 1 theelepel kaneel
- 1 bosje vers basilicum alleen blaadjes
- 2 blikken van 400 g gepelde tomaten
- 1 blik van 300 g tonijn in olijfolie (van goede kwaliteit)
- Gemalen peper en zout
- 500 g rigatoni of penne (van goede kwaliteit)
- geraspte schil en het sap van een ½ citroen
- Een hand vol vers geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Pastapan en koekenpan

Tonijn pasta van Jamie

echt waanzinnig lekker


Echt een waanzinnig lekker pastarecept ! Kaneel in de pasta doet het bijzonder goed bij de frisse citroen en de tonijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Rode ui pellen en fijn hakken
- Zaadjes uit de rode peper verwijderen en de peper fijnhakken
- Steeltjes van de basilicum afsnijden
- Laat de tonijn uitlekken en maak van de moot kleine stukjes
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap
- Rasp de Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de pan en bak de uitjes, Spaanse peper en de kaneel 5 min. op matig vuur tot de uitjes glazig zijn. Voeg de tomaten en de tonijn toe met een flinke snuf zout. Zet het vuur hoog. Druk de tomaten plat met een lepel. Breng het mengsel aan de kook en houdt het hierna 20 minuten tegen de kook aan. Voeg naar smaak nog vers gemalen peper en zout toe. Kook nu de pasta in ruim water met zout volgend de aanwijzing op de verpakking (al dente). Bewaar wat van het kookvocht.. Voeg de pasta samen met de grof gesnipperde basilicum blaadjes, de citroen schil en het sap, de Parmezaanse kaas en een scheutje olie toe aan de tomaten-tonijn saus. Roer alles goed door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.

Serveertip

Direct dampend serveren.

Bron

Jamies recepies



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top