1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Pompoenpuree
  6. Pompoenpuree

Pompoenpuree

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2012

Ingrediënten 4 personen



1 pompoen
500 ml groentebouillon (van tablet)
1 laurierblaadje
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1/2 theelepel kerriepoeder


Verder heb je nodig


Staafmixer


Puree, feestelijk en lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Kook de pompoen in de bouillon met de laurier in 10 min. gaar. Giet de pompoen af, vang het kookvocht op maar verwijder het laurierblaadje. Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Roer nu voldoende kookvocht erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met het kerriepoeder, peper en eventueel zout.

Dit recept is te vinden in:

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MiriamHeij


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MiriamHeij
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top