Pompoenpuree

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2012

Puree, feestelijk en lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1 pompoen
500 ml groentebouillon (van tablet)
1 laurierblaadje
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1/2 theelepel kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze


Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Kook de pompoen in de bouillon met de laurier in 10 min. gaar. Giet de pompoen af, vang het kookvocht op maar verwijder het laurierblaadje. Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Roer nu voldoende kookvocht erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met het kerriepoeder, peper en eventueel zout.

Bron

AH

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten