Echte Mon Chou taart
- Nederlands,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-05-2012
Recept van de echte Mon Chou taart, gekregen van mijn schoonmoeder. Als je deze eenmaal gegeten hebt, wil je `m nooit meer uit een pakje.
Ingrediënten
75 gr boter1 pak Bastognekoeken
300 gram Mon Chou/roomkaas
1 zakje vanillesuiker
125 gram witte basterdsuiker
1/4 liter slagroom
1 blikje Jonker Fris taartvulling, bijv. kersen of aardbei.
Benodigdheden
Springvorm van 24 of 26 cm doorsnedeVoorbereiding
Mon Chou een poosje voordat je begint uit de koelkast leggen. Dan wordt hij zachter en verwerkt het makkelijker.
De bodem van de springvorm bekleden met bakpapier en de rand lichtjes invetten.
Bereidingswijze
Bastognekoeken m.b.v. een deegroller verkruimelen.
Boter zachtjes smelten (niet bruin laten worden).
Deze met de Bastognekoeken vermengen.
Dit mengsel in de springvorm verdelen en goed aandrukken, bijv. met een kopje. Dit in de koelkast op laten stijven.
Mon Chou zacht roeren. Basterdsuiker en vanillesuiker erdoor roeren.
Slagroom zonder suiker kloppen. Door het Mon Choumengsel roeren.
Het mengsel verdelen over de Bastognekoekenbodem en dit ook een tijdje op laten stijven in de koelkast.
Als laatste de inhoud van het blikje taartvulling verdelen.
Smullen maar!
Bron
mijn schoonmoeder
Laatste reacties
Dank je voor je recept, leuk en makkelijk als dessert ik neem het mee. Groetjes Lucretia