Aardbeientaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2012
  • Aardbeientaart

    Aardbeientaart

    Aardbeientaart

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 plakjes diepvriesbladerdeeg (10x10 cm)
boter om in te vetten
200 ml slagroom
125 g mascarpone
2 eetl. marasquin of aardbeienlikeur
1 kg aardbeien
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage taartvorm of vlaaivorm ø 26-28 cm
bakpapier
steunvulling (ongare peulvruchten of bakknikkers)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Vet de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf. Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem. Maak de aardbeien schoon maar laat aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten. Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

Bron

boodschappen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dagmar1980 avatar
dagmar1980 30-08-2014

Hallo. ik heb het recept verwerkt in het artikel 'Films voor foodies' op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl Bedankt voor het recept! groet Dagmar/Vertruffelijk

karin11213 avatar
karin11213 02-05-2012

mmm lekker hoor, van het weekend maar weer eens aardbeien halen om dit recept te maken. Dank je wel

susan56 avatar
susan56 01-05-2012

Neem ik mee, de aardbeientijd komt er weer aan en het lijkt me een lekker recept. groetjes susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten