1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Aardbeientaart
  6. Aardbeientaart

Aardbeientaart

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2012

Ingrediënten 6 personen


6 plakjes diepvriesbladerdeeg (10x10 cm)
boter om in te vetten
200 ml slagroom
125 g mascarpone
2 eetl. marasquin of aardbeienlikeur
1 kg aardbeien
poedersuiker


Verder heb je nodig


Lage taartvorm of vlaaivorm ø 26-28 cm
bakpapier
steunvulling (ongare peulvruchten of bakknikkers)


Aardbeientaart
Aardbeientaart
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Vet de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf. Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem. Maak de aardbeien schoon maar laat aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten. Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top