1. Home
  2. Recepten
  3. Gravad Lax

Gravad Lax

Door: maartenvl

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-05-1999

Ingrediënten


1 pond zalmfilet met huid
heel veel VERSE dille /- 3 bossen
/- 50 ml zeezout
2 a 3 eetlepels suiker
3 theelepels peper (wit)



Gemarineerde rauwe zalm (scand.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De zalm in een even aantal (platte) filets verdelen. Deze hebben nu een vlees- en een huidkant.
Peper,zout(lekker grof) en suiker mengen en hier de vleeskant mee insmeren. De helft van de filets op een stuk huishoudfolie leggen met de huidzijde onder. Twee bossen dille fijnsnijden en over de filets verdelen. De andere filets hierboven op leggen, deze keer met de huidzijde boven. Huishoudfolie om de vis heenvouwen. Nu is het de bedoeling dat de vis onder druk minimaal 24 uur in de koelkast gaat marineren. Je moet er dus een gewicht -van ongeveer anderhalve kilo opleggen. Je kan dit doen door de zalm tussen twee stoeptegels te leggen. Let wel goed op dat folie niet kapot gaat, ivm de hygiene.
Na (minimaal!) 24 uur pak je de zalm uit en schraap je de kruiden met de botte kant van een mes weg. De huid verwijderen en de gravad lax in zo dun mogelijke plakken snijden. Garneren met de rest van de dille, eet smakelijk!
nb: veel dille=erg lekker!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maartenvl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top