Zeebaars met venkel, dille, citroen en tomaat

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2012
  • Zeebaars met venkel, dille, citroen en tomaat

    Zeebaars met venkel, dille, citroen en tomaat

    Zeebaars met venkel, dille, citroen en tomaat

Een vreselijk lekker gerecht met heel veel mooie smaken en eenvoudig te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 kleine venkelknollen
60 gr boter
3 el olijfolie
2 uien in ringen
2 teentjes knoflook gesnipperd
2 mooie verse zeebaarzen
1 citroen in plakken
2 el citroensap
2 el oregano
Zout
Peper
2 takjes trostomaatjes
Takjes dille
Mooie extra vierge olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal of bakplaat en koekenpan.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een grote ondiepe ovenschaal of bakplaat in. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de venkel, ui en knoflook 12 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg de 2 geschubde zeebaarzen op de schaal, smeer er wat zout en peper over, besprekel de zeebaars met citroensap en leg het mengsel en de takjes tomaten er bij. Garneer af met de citroenschijfjes, takjes dille en de oregano en besprenkel met de goede extra vierge olijfolie. Bedek de schaal of plaat met wat aluminiumfolie en bak in 15 minuten mooi af totdat de vis mooi mals is gegaard. Eet smakelijk !

Serveertip

Met een glas mooie droge Italiaanse witte wijn en geef er wat verse pasta bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten