1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witte asperges met basilicum en varkensoesters

Witte asperges met basilicum en varkensoesters

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2012

Ingrediënten 4 personen


4 varkensoesters van 2 ons
1 kilo verse witte asperges
100 gram roomboter
1 eetlepel citroensap
125 ml creme fraiche
2 zoete uitjes
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
Peper
Zout


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel en grillpan


Varkensoester

met witte asperges en basilicum

met witte asperges en basilicum

Een heerlijk culinair gerecht met veel smaak en botermals !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil met een scherp mesje de asperges van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd circa 2 cm van de onderkant van de steel af af. Spoel ze af met water.
Smelt 50 gram boter in een hapjespan en voeg de asperges toe. Strooi er wat zout over en voeg het citroensap en voeg 100 ml water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de asperges op laag vuur in 15 minuten beetgaar (dat zijn ze zodra je er zo doorheen prikt). Verhit ondertussen in een grillpan de rest van de boter. Bestrooi de varkensoesters met zout en peper en bak ze op middelhoog vuur in circa 8 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze regelmatig om. Als ze klaar zijn zet ze dan even weg onder aluminiumfolie en laat ze rusten want zo blijven de sappen mals in het vlees aanwezig.
Schep de creme fraîche door de asperges en verwarm nog 2-4 minuten op laag vuur tot de asperges omhuld zijn met een romige saus. Schep op het laatste moment de gesnipperde basilicum erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Fruit de gesnipperde uitjes even in de overgebleven bakjus van het vlees want dit geeft nog iets meer smaak. Leg de varkensoesters elk op een bord en giet de overgebleven bakjus in een kannetje en zet dat er bij (daar zit namelijk erg veel smaak aan). Leg de asperges op het bord er naast door ze in 4 gelijke porties te verdelen. Eet smakelijk !

Serveertip

Serveer met gekookte of gebakken krieltjes en met een glas droge rode wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top