Bananen bananenbrood
- Brood
- 60-120 min.
Dit brood is heerlijk en staat bol van de bananen. Al mijn vrienden en familie vinden mijn bananenbrood heerlijk - getoast is het ook heel lekker. Als je dit recept eenmaal geprobeerd heb dan zul je nooit meer overrijpe bananen weggooien!
Ingrediënten
Porties: 12250 gr bloem
1 tl baksoda
snufje zout
115 gr boter
115 gr bruine suiker
2 losgeklopte eieren
500 gr geprakte overrijpe bananen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2791,73 kcal |
Koolhydraten | 396,26 g |
Eiwitten | 50,11 g |
Vetten | 106,62 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 1 uur 5 minuten
1.Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius / Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in. 2.Meng de bloem, baksoda en zout in een grote kom. 3.Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Giet het mengsel in de cakevorm. 4.Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
Serveertip
Baksoda
Baksoda wordt ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) genoemd. Het helpt het deeg luchtiger te maken. Je kunt dit bij de drogist krijgen of in een speciaalzaak (ook wel onder de naam baking soda). Je kunt baksoda eventueel vervangen door bakpoeder, of zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem met bakpoeder/baksoda.
Baksoda
Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?