Mini-appeltaartjes met rozijnen
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-04-2012
Superleuk voor een high tea en net even wat minder machtig dan een punt appeltaart: deze mini-appeltaartjes. Je kunt ze zonder papieren muffinvormpjes bakken in een muffinbakplaat. Ik gebruikte voor het gemak gewoon een pak appeltaartmix, maar je kunt natuurlijk ook je eigen ambachtelijke recept gebruiken. Dit recept is genoeg voor 12 mini-appeltaartjes van cupcakeformaat en dan hou je waarschijnlijk nog een beetje deeg over.
Ingrediënten 12 personen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 258,59 kcal |
Koolhydraten | 25,18 g |
Eiwitten | 2,18 g |
Vetten | 16,06 g |
Benodigdheden
•Muffinbakplaat•Deegroller
•Ronde uitsteker van 7 cm. doorsnee
beslagkom
Voorbereiding
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Wel de rozijnen en laat ze uitlekken. Vet de muffinbakvorm in met een beetje boter of bakspray.
Bereidingswijze
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en tweederde van het losgeklopte ei toe. Gebruik een mixer met deeghaken om het deeg tot een samenhangend deeg te kneden. Bestuif je werkvlak en deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek er met de ronde uitsteker rondjes uit. Bekleed de holletjes van de muffinbakvorm met de deegrondjes. Verwarm de oven voor op 165 graden.
Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen en schep dit in de mini-taartjes. Snij uit het resterende deeg reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg die kruiselings over de taartjes heen. Bestrijk de taartjes met de rest van het ei.
Bak de appeltaartjes gaar en goudbruin, prik even na 30 min. of er nog deeg kleeft aan het stokje en als dit zo is dan gewoon nog zo`n 10 min erbij. afhankelijk van je soort oven. de baktijd kan oplopen tot 50 min. Laat ze goed afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Gebruik eventueel een mes om de zijkanten los te maken van de vorm.
Bron
.
Serveertip
Ze zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen en wat afgekoeld zijn. En voor de liefhebbers kan er natuurlijk nog een flinke dot slagroom op gespoten worden. Of zoals Marieke (foekje1) gedaan heeft: lemon curd. Smakelijk!!
maar ook als ze een paar uurtjes in de koelkast gestaan hebben , zijn ze heerlijk, lekker fris
Laatste reacties
reflexxo: fijn dat het gesmaakt heeft. Maar om te verkomen dat de taartjes niet uit de vorm gaan, moet je gewoon op de muffinplaat in elke opening een papieren vormpje doen. en ze daarin laten afkoelen en als je ze dan gaat eten krijg je heel gemakkelijk het papiertje eraf. maar je kunt ook de muffinvormpjes invetten met boter en er wat paneermeel doorheen "walsen " .wat te veel is, eruit schudden Fijne paasdagen
ja leuk en lekker maar die taartjes wilden niet uit de vorm
hoi Lammy, dank je wel voor je leuke reactie. Ik hoop dat het gaat smaken. Groetjes Ruth
Wat een leuk en lekker recept, ga ik beslist eens maken. Groetjes Lammy
mobiel_1381861143: dank je wel voor het plaatsen van de leuke foto`s bij dit recept. groetjes Ruth
hallo GerbilMirand, dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit recept. Fijn dat het zo naar jullie zin was. Fijne avond en zondag gewenst, gr. ruth
Vandaag mini-appel-kruimeltaartjes gebakken naar aanleiding van dit recept, heerlijk met rum-rozijnen en gehakte walnoten erin. Zeker voor herhaling vatbaar en om eens te maken voor collega`s! Bedankt voor dit leuke idee!
Ik ga ga ze vanmiddag maken en ik ben benieuwd, ze zien er erg lekker en schattig uit. Groetjes Anne
Ik heb ze van het weekend gemaakt (met goudreinetten), en ze zijn heerlijk!!!!!! Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb een foto toegevoegd :-) Groetjes, Diane
Lekkere appeltaartjes hoor. Toch wacht ik elk jaar weer op de goudreinetten.Groet, Marianne