1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Turkse gehaktspiesen

Turkse gehaktspiesen

Door: calve

  • Europees,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2012

Ingrediënten 4 personen


6 takjes peterselie
1 ui
600 gr lamsgehakt
6 el Blue Band Vloeibare margarine
1 tl kaneel
3 tl chilipoeder
zout
versgemalen zwarte peper
1 flesje Calvé Indian Princess zachte knoflooksaus


Turkse gehaktspiesen
Turkse gehaktspiesen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de peterselie heel fijn. Pel de ui en rasp hem boven een kom. Voeg het gehakt met de peterselie, 2 eetlepels Blue Band Vloeibare margarine, de kruiden, 1 theelepel zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehakt in vier porties.

Vorm de porties gehakt tot worstjes van ca.13 cm lang. Leg op elk worstje in de lengte een spies en druk deze naar het midden van het worstje.
Druk met een natte hand het worstje stevig rond de spies. Leg de spiesen tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar minstens een uur, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Laat de spiesen weer op kamertemperatuur komen. Bestrijk ze rondom met vloeibare margarine en rooster ze op de barbecue in ca. 5-8 minuten gaar, keer ze regelmatig.

Serveertip

Lekker met pitabroodjes, een frisse gemengde salade en de Calvé Indian Princess zachte knoflooksaus.

Bron

Internet



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top