Surinaamse pastei
- Surinaams, Borrelhapje
- 20-30 min.
Ingrediënten
2 gewassen kipfilets2 teentjes knoflook
1 rode ui (fijn gesneden)
3 maggiblokjes
0.5 theelepel witte & zwarte peper
0.5 theelepel piment
1 pot dopperwtjes en worteltjes gemengd
6 augurken
10 zilveruitjes
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel tomatenpuree
3 pakjes bladerdeeg
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 5187,31 kcal |
Koolhydraten | 517,97 g |
Eiwitten | 152,54 g |
Vetten | 268,09 g |
Benodigdheden
Een pan en een ovenVoorbereiding
Was de kipfilets en kook deze uit. Dat doe je door de kipfilets 25 minuten te laten koken in een laagje water in een laagje water samen met 2 maggiblokjes, 0.5 theelepel piment en 0.25 theelepel witte & zwarte peper.
Bereidingswijze
De Vulling:
Als de kip gekookt is snei je deze in kleine stukjes samen met de wortel, augurk en de zilveruitjes.
Als dit gedaan is pak je een ruime pan. Hierin verwarm je olijfolie. Fruit de ui samen met één teentje geperste knoflook. Zodra deze glazig worden gooi je er een eetlepel tomatenpuree bij. Roer even goed om en voeg dan de kipfilet en de andere kwart theelepel zwarte & witte peper. Voeg daarna de rest van de groeten erbij en één maggiblokje. Laat dit even bakken zodat het nog wel een beetje vochtig blijft. Anders word de kip te droog!
De pasteitjes:
Vervolgens pak je het bladerdeeg en vul je deze met ongeveer 1 eetlepel vulling.Je kunt per pasteitje het beste 1 bladervel pakken en ze schuin doorsnijden zodat je een soort van appelflap krijgt. Druk met een vork de randen aan zodat het pasteitje goed sluit.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pastei vervolgens ongeveer 10 minuten. Draai deze tussendoor wel af en toe om.
Eetsmakelijk!
Serveertip
Go Tan chilli sauce, zelf vind ik de Go Tan Tropical chilli sauce er lekker bij. Deze bevat mango & ananas