1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Koninginnehapje van gerookte zalm

Koninginnehapje van gerookte zalm

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2012

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten voor 4 personen:
boter 100 gram
klont boter 1
bieslook takje(s)
spinazie 0,50 kg
peper en zout
gerookte zalm 8 sneetje(s)
bladerdeeg (-egen) 4
forelei(eren) 2 soeplepel(s)



gerookte zalm

gerookte zalm

gerookte zalm
foreleitjes caviaar

foreleitjes caviaar

foreleitjes caviaar

Koninginnenhapje van gerookte zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de bladerdeeggebakjes gedurende 10 minuten op 170 à 180°C in de oven.
Stoof ondertussen de spinazie in een nootje boter. Breng op smaak.
Kook het water met het citroensap en werk het geheel op met de boter tot u een gebonden saus
bekomt.
Snijd de bladerdeeg in tweeën en schik de bodempjes op een bord. Vul ze met de spinazie en
werk af met de zalm.
Voeg de foreleitjes aan de saus toe en overgiet de hapjes met de saus.
Zet de bladerdeeghoedjes op de hapjes en garneer met een takje bieslook.

Serveertip

Tip Laat de spinazie goed uitlekken, zodat het vocht het bladerdeeg niet wak maakt.

Wijntip: Een zeer aromatische witte wijn is heerlijk bij de bittere toetsen van de
spinazie.

Bron

GB recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top