Stroopwafeltaart met Stevia

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Stroopwafeltaart met Stevia

    Stroopwafeltaart met Stevia

    Stroopwafeltaart met Stevia

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 zakjes koekkruimels (te verkrijgen bij stroopwafelkraampjes)
1 pak stroopwafels
80 ml Baileys
8 gelatineblaadjes
1 espresso
500 ml (vanille) yoghurt
250 ml slagroom (stijfgeklopt)
75 gram boter
1/3 theelepel Stevia STAR
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe 1.5 zakje van de koekkruimels in een kom en `crush` ze even net zoals in een vijzel, zodat de kruimels wat fijner worden. Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de gecrushte koekkruimels toe. Roer dit goed door, en doe hierna een klein scheutje Baileys erbij om het geheel nog wat smeuïger te maken. Doe dit mengsel in een ronde springvorm, eventueel kan je de onderkant bekleden met bakpapier. Snijd 4 stroopwafels door de midden, en zet deze langs de rand van de springvorm. Laat de bodem even afkoelen in de koelkast.

Zet een bakkie espresso (of gewone hele sterke koffie, maar ongeveer 50 cc!), en doe dit samen met de Baileys in een pannetje.Verwarm het, maar laat het niet koken, dan kan er een vel op komen. Week de gelatineblaadjes een minuut of 3 in ruim koud water. Knijp het water goed uit de velletjes en voeg ze toe aan het koffiemengsel. Ze lossen vrijwel meteen goed op, en roer dit even goed door met een garde. Doe dit mengsel beetje bij beetje bij de vanilleyoghurt en roer het goed door, meng eveneens de Stevia STAR poeder er door heen. Als laatste spatel je de slagroom er door. Doe 1 deel hiervan op de bodem van de taart die in de koelkast staat.

Verspreid dan de andere 1.5 puntzak met koekkruimels erover, en top dit af met de rest van het yoghurtmengsel. Ik heb er een hart er op gemaakt door een sjabloon in het midden te leggen en de rest te versieren met cacaopoeder.

Bron

http://voedzo.nl/recepten/een-suikervrije-en-zuivelvrije-stroopwafeltaart/

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

melly1 avatar
melly1

Doorsturen

Home Recepten