Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-04-2012
  • Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone

    Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone

    Rabarber-aarbeientoetje met mascarpone

Door een paar aardbeien aan het eind van het kookproces van de rabarber mee te koken, krijgt de rabarber een heerlijke zachte smaak. In combinatie met de wat bittere sinaasappelsmaak van de mascarpone erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gram rabarber
4 aardbeien
1 borelglas aardbeienlikeur of aardbeiensiroop
2 zakjes vanillesuiker
suiker of zoetstof naar smaak
100 gram mascarpone
2 eetlepels sinaasappeljam of marmelade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
3 hoge glazen

Voorbereiding

Maak de rabarber schoon en snij deze in niet te grote stukken.
Maak de aardbeien schoon en maak deze iets kleiner.
Roer de mascarpone los met de sinaasappeljam of marmelade.

Bereidingswijze

Kook de rabarber zonder water, maar met de likeur of siroop plm. 15 minuten. (De rabarber moet zacht zijn en uit elkaar vallen). Doe de laatste 5 minuten van het kookproces de aardbeien erbij en laat deze even meekoken.
Laat de rabarber afkoelen.Maak de rabarber op smaak met de vanillesuiker en voeg naar smaak nog wat suiker of zoetstof toe.
Verdeel de rabarber over de glazen.
Doe bovenop de rabarber de sinaasappelmascarpone. Versier eventueel met een reepje sinaasappelschil of een blaadje citroenmelisse.
Verdeel de rabar

Serveertip

Heerlijk toetje voor het voorjaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten