1. Home
  2. Recepten
  3. Pavlova
  4. Hazelnoot Pavlova

Hazelnoot Pavlova

Door: patisjeetje

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2012

Ingrediënten 4 personen


200 g hazelnoten, grof gehakt

6 eiwitten
300 g witte basterdsuiker
1 eetl. maïzena
300 ml slagroomijs
3 eetl. chocoladedessertsaus

bakpapier


Hazelnoot Pavlova
Hazelnoot Pavlova

Heerlijk notenschuim met ijs en chocolade, wie lust dat nou niet?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen. Houd 2 eetlepels achter en maal de rest fijn in een keukenmachine. Verwarm de oven voor op 140°C. Bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe tot het eiwit dik en glanzend is. Zeef de maïzena erboven en klop het erdoor. Schep de gemalen hazelnoten erdoor en schep het eiwitmengsel in de vorm op het bakpapier. Bak de pavlova in het midden van de oven in circa 1,5 uur tot ze stevig maar niet te bruin is. Zet de oven uit en op een kier en laat de pavlova in de oven het eerste uur afkoelen. Laat de pavlova op een grote schaal verder afkoelen. Laat het ijs iets zachter worden en schep het er vlak voor het serveren op. Giet de chocoladesaus in dunne straaltjes over de pavlova en bestrooi eventueel met de rest van hazelnoten.

Serveertip

Lekker met slagroom en stukjes banaan.
Let op als je de pavlova gaat vullen dan direkt serveren!

Bron

Boodschappen



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top