Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

    Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

    Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

  • Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

    Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

    Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

  • Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

    Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

    Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

dit gerecht is super gezond en heel erg voedzaam. buiten dat is het ook nog eens helemaal veganistisch is en past in een diervrij dieet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 doosje pearl couscous (alf`ez AH)
1 blik kikkerwerwten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tomaat
1 courgette
1 blik gezeefde tomaten
2 eetlepels harissa ( of sambal, naar smaak)
zout, peper.
kruidenbouillon
1 groot turksbrood
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 585,45 kcal
Koolhydraten 106,91 g
Eiwitten 22,47 g
Vetten 5,00 g
Benodigdheden
een goeie braadpan, en een kom.
plus mandje om het turksbrood in te serveren.

Voorbereiding

kook water met wat kruidenbouillon en giet dit over de couscous. laat dit 10 minuten in het bouillon trekken, en schep regelmatig om om klonteren te voorkomen.
snijd alle groentes in kleine stukjes en verwarm wat olie in een braadpan.

Bereidingswijze

bak eerst in wat olie, de ui, knoflook en tomaat. voeg ietsje later de courgette en de kikkerwerwten toe. 5 min later het blik tomatenblokjes.. laat dit allemaal even sudderen. giet een beetje van de bouillon af. niet teveel, want dit is ook heerlijk in je gerecht. gooi de couscous, met het laagje bouillon wat over is, bij de rest van de groentes/saus in de pan, goed omroeren en doe de deksel op de pan en laat nog even 10 a 15 minuutjes heel zachtjes koken. (wel afentoe goed omroeren!)

Serveertip

super snel gemaakt, en heerlijk met een stuk turksbrood erbij om te dippen :) je kunt om dit gerecht pittiger te maken, meer harissa toe voegen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BillyVegaZoet avatar

Doorsturen

Home Recepten