Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
dit gerecht is super gezond en heel erg voedzaam. buiten dat is het ook nog eens helemaal veganistisch is en past in een diervrij dieet
Ingrediënten 4 recipe.people
1 doosje pearl couscous (alf`ez AH)1 blik kikkerwerwten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tomaat
1 courgette
1 blik gezeefde tomaten
2 eetlepels harissa ( of sambal, naar smaak)
zout, peper.
kruidenbouillon
1 groot turksbrood
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 585,45 kcal |
Koolhydraten | 106,91 g |
Eiwitten | 22,47 g |
Vetten | 5,00 g |
Benodigdheden
een goeie braadpan, en een kom.plus mandje om het turksbrood in te serveren.
Voorbereiding
kook water met wat kruidenbouillon en giet dit over de couscous. laat dit 10 minuten in het bouillon trekken, en schep regelmatig om om klonteren te voorkomen.
snijd alle groentes in kleine stukjes en verwarm wat olie in een braadpan.
Bereidingswijze
bak eerst in wat olie, de ui, knoflook en tomaat. voeg ietsje later de courgette en de kikkerwerwten toe. 5 min later het blik tomatenblokjes.. laat dit allemaal even sudderen. giet een beetje van de bouillon af. niet teveel, want dit is ook heerlijk in je gerecht. gooi de couscous, met het laagje bouillon wat over is, bij de rest van de groentes/saus in de pan, goed omroeren en doe de deksel op de pan en laat nog even 10 a 15 minuutjes heel zachtjes koken. (wel afentoe goed omroeren!)
Serveertip
super snel gemaakt, en heerlijk met een stuk turksbrood erbij om te dippen :) je kunt om dit gerecht pittiger te maken, meer harissa toe voegen.