Makkelijke perentaart

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.

Supermakkelijk recept voor een heerlijke zoete perentaart. Het deeg wordt rond de peren een beetje puddingachtig-romig... Mmm!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
5 peren
125 g boter
125 g bloem
100 g witte basterdsuiker
3 eieren
een paar druppels vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
een snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 325,75 kcal
Koolhydraten 41,13 g
Eiwitten 4,67 g
Vetten 14,97 g
Benodigdheden
Vlaaivorm, liefst een met losse bodem.

Voorbereiding

Vet een vlaaischaal in. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

1. Smelt de boter.
2. Klop de eieren dik met de suiker. Roer de boter erdoor, dan beetje bij beetje de bloem. Tot slot de vanille.
3. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
4. Giet een beetje beslag in de vorm. Let de peren erop, met de bolle kant boven en de punten naar het midden. Giet de rest van het beslag erover.
5. Bak de vlaai ongeveer 45 minuten (afhankelijk van je oven moet hij soms wat langer!) tot hij luchtig en goudbruin is.

Bron

Aangepast naar een recept uit Mijn 1e kookboek

Serveertip

Lekker als toetje met ijs en/of slagroom. Of op z`n Engels, met custard.

Varieren kan - bijvoorbeeld door een snufje kaneel door het deeg te mengen. Of wat amandelmeel, en geschaafde amandelen er over gestrooid.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renate999 avatar
renate999

Doorsturen

Home Recepten