Crabcake (met Pangasiusfilet)

  • Vis, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Heerlijke, gezonde, vet en koolhydraatarme crabcakes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram Pangasiusfilet (of andere witte vissoort)
250 gram krabvlees (uit blik of vers, uitgelekt)
sereh (citroengras) ongeveer een halve theelepel. 1 verse stengel kan ook.
1 rode peper
verse koriander (1 eetlepel)
verse gember (1 eetlepel)
zeezout naar smaak
2 eiwitten
sap van 1/2 limoen, of meer naar behoefte.
De kruiden en specerijen kun je naar wens varieren; pittig, of minder pittig, kruidig etc.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
2 grote lepels om het mengsel tot bolletjes te maken

Voorbereiding

Simpel: doe allen ingredienten in de keukenmachine. Laat deze op vol vermogen draaien tot dat je een homogene massa hebt.

Bereidingswijze

Maak met de 2 lepels bolletjes van het mengsel. Leg de bolletjes op een groot bord of een platte schaal. Zet de bolletjes ruim een uur in de koelkast om op te stijven.
Bak de bolletjes in olie naar keuze (zelf gebruik ik kokosolie maar zonnebloemolie kan ook)

Serveertip

Serveer de crabcakes met een salade van komkommer met rode pepers.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Merlyne avatar
Merlyne

Doorsturen

Home Recepten