Broccolisoep met roquefort
- Internationaal, Soep
- 10-20 min.
Met broccoli zijn ook heerlijke soepen te maken. Mijn man is houdt niet van broccoli als groente, maar je kunt hem wakker maken voor deze heerlijke broccoli-soep met roquefort of andere blauwe kaas.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram broccoli1 sjalotje of stukje ui
2 eetlepels olijfolie
100 gram roquefort of andere blauwe schimmelkaas
2 groentebouillontabletten
1/8 liter room
zout, peper
nootmuskaat
Benodigdheden
staafmixerVoorbereiding
Maak de broccoli schoon. Ook de stelen worden gebruikt. Deze wat kleiner snijden. Hou een schaaltje kleine roosjes broccoli apart als garnering en voor de "beet" in de soep.
Pel en snipper het sjalotje of stukje ui
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak hierin het sjalotje glazig. Doe de broccoli in de pan en doe er zoveel water bij dat de broccoli net niet onderstaat. Doe de groentebouillontabletten erbij en breng de broccoli aan de kook. ± 10 minuten koken. Dan de pan van het vuur nemen en broccoli pureren met de staafmixer of keukenmachine. De room toevoegen. Goed roeren en de soep weer verwarmen. Roquefort of andere blauwe kaas toevoegen en smelten in de soep. Broccoliroosjes ± 5 minuten mee koken. Soep op smaak maken met peper, zout en eventueel nootmuskaat.