Pepersteak met korianderboter

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2012
  • Pepersteak met korianderboter

    Pepersteak met korianderboter

    Pepersteak met korianderboter

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
sjalotje (1 )
- zachte boter (95 gram)
- milde kerriepoeder (1 eetlepel)
- verse koriander (2 eetlepels)
- bosuitjes (3 )
- sperzibonen (200 gram)
- broccolliroosjes (300 gram)
- pepersteaks (4 )
- zonnebloemolie (2 eetlepels)
- water (70 ml)

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de pepersteaks op kamertemperatuur komen.
2. Snipper het sjalotje fijn.
3. Hak de korinader fijn.
4. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
5. Halveer de sperziebonen.
6. Zorg dat de broccoliroosjes kleiner gesneden zijn.
7. Fruit de sjalot met de kerriepoeder 2 minuten zachtjes in een beetje boter.
8. Laat het mengsel wat afkoelen en meng dan de resterende boter met wat zout en de koriander erdoor.
9. Wikkel het botermengsel als een worstje in een stuk huishoudfolie en draai de uiteinden strak dicht.
10. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
11. Verwarm voor het serveren een kwart van de kerrieboter in een hapjespan en schep de groente erdoor.
12. Schenk er het water bij en smoor de groente in 6-8 minuten zachtjes gaar.
13. Bak de pepersteaks in een koekenpan met olie in 4-6 minuten mooi bruin.
14. Van binnen mogen ze rosé zijn.
15. Snijd de resterende kerrieboter in twee plakjes per persoon.
16. Leg de pepersteaks op warme borden en leg de plakjes kerrieboter erop.
17. Schep de groenten ernaast.
Lekker met notenrijst

Bron

www.culios.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten