Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2012
  • Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

    Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

    Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

  • Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

    Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

    Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
broccoliroosjes (300 gram)
- runderreepjes (375 gram)
- droge sherry (2 eetlepels)
- Japanse sojasaus (2 eetlepels)
- sesamolie (3 eetlepels)
- knoflook (1 teen)
- verse gemberwortel (2 cm)
- bosuitjes (3 )
- oestersaus (3.5 eetlepels
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 236,52 kcal
Koolhydraten 8,94 g
Eiwitten 23,80 g
Vetten 10,02 g

Bereidingswijze

Pers de de knoflook.
2. Rasp de gemberwortel.
3. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
4. Stoom de broccoli in een mandje boven een laag kokend water afgedekt, in 10 minuten beetgaar.
5. Meng het vlees met sherry, sojasaus en een derde van de sesamolie en laat het 5 minuten staan.
6. Verhit de rest van de sesamolie in een wok en bak de knoflook en gember tot het gaat geuren.
7. Voeg het vlees toe en roerbak op hoog vuur tot het vocht verdampt.
8. Schep het op een bord.
9. Bak de bosuitjes in de wok en roer de oestersaus erdoor.
10. Voeg het vlees toe en warm alles goed door.
11. Leg de broccoli op borden en schep het vlees ernaast.
12. Lekker met rijst of mie.

Bron

www.culios.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten