1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Groene asperges
  6. Aspergerisotto met citroen, dille en gebakken zalm

Aspergerisotto met citroen, dille en gebakken zalm

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2012

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:
600 g witte en/of groene asperges
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 citroen
6 el olijfolie
400 g risotto rijst
1 l groenten- of kruidenbouillon
100 g geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
6 el fijngehakte dille
4 stukjes zalmfilet met huid



Aspergerisotto met citroen, dille en gebakken zalm
Aspergerisotto met citroen, dille en gebakken zalm

De zalm kan worden vervangen door andere visfilet of grote garnalen,
de risotto kan ook als voorgerecht dienen, laat de vis dan achterwege.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges (groene hoeven niet geschild te worden), snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant af en snijd in schuine stukjes. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Verhit 3 el olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook ca. 2 min. op laag vuur. Voeg de asperges en de citroenrasp toe en bak deze 3 minuten mee. Breng de bouillon aan de kook. Roer de rijst door het aspergemengsel en bak tot de korrels glanzen.

Schenk een scheut hete bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe tot de rijst in ca. 25 min. gaar is. Het gerecht moet smeuïg blijven. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Leg de zalmfilet op de huid in de pan en bak deze in 7-8 minuten gaar. De zalm tussentijds 2x keren.

Roer de helft van de kaas en de helft van de dille door de risotto en breng op smaak met wat peper, zout en citroensap.

Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas en dille en leg de gebakken zalm ernaast.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top