
De zalm kan worden vervangen door andere visfilet of grote garnalen,
de risotto kan ook als voorgerecht dienen, laat de vis dan achterwege.
Schil de asperges (groene hoeven niet geschild te worden), snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant af en snijd in schuine stukjes. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Verhit 3 el olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook ca. 2 min. op laag vuur. Voeg de asperges en de citroenrasp toe en bak deze 3 minuten mee. Breng de bouillon aan de kook. Roer de rijst door het aspergemengsel en bak tot de korrels glanzen.
Schenk een scheut hete bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe tot de rijst in ca. 25 min. gaar is. Het gerecht moet smeuïg blijven. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Leg de zalmfilet op de huid in de pan en bak deze in 7-8 minuten gaar. De zalm tussentijds 2x keren.
Roer de helft van de kaas en de helft van de dille door de risotto en breng op smaak met wat peper, zout en citroensap.
Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas en dille en leg de gebakken zalm ernaast.
Internet
dorisp 22-06-2012
ga het vanavond voor de tweede keer maken; de eerste keer was een feestje! HEERLIJK, bedankt voor je recept!
berendg 02-05-2012
Hallo Susan,
Heb het vanavond gemaakt was heeeeerlijk
Dank je voor het recept zal het zeker vaker maken
grtz Berend
jessic 28-04-2012
Dit wil ik graag binnenkort een keer maken, veel dank!
pwiggers 27-04-2012
Susan, dit lijkt me heel erg lekker. Nu is het de tijd ervoor. Ga ik zeker op korte termijn maken en dan hoor je van het resultaat. Groetjes, Petra