Aspergerisotto met citroen, dille en gebakken zalm

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2012

De zalm kan worden vervangen door andere visfilet of grote garnalen,
de risotto kan ook als voorgerecht dienen, laat de vis dan achterwege.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:
600 g witte en/of groene asperges
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 citroen
6 el olijfolie
400 g risotto rijst
1 l groenten- of kruidenbouillon
100 g geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
6 el fijngehakte dille
4 stukjes zalmfilet met huid
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de asperges (groene hoeven niet geschild te worden), snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant af en snijd in schuine stukjes. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Verhit 3 el olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook ca. 2 min. op laag vuur. Voeg de asperges en de citroenrasp toe en bak deze 3 minuten mee. Breng de bouillon aan de kook. Roer de rijst door het aspergemengsel en bak tot de korrels glanzen.

Schenk een scheut hete bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe tot de rijst in ca. 25 min. gaar is. Het gerecht moet smeuïg blijven. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Leg de zalmfilet op de huid in de pan en bak deze in 7-8 minuten gaar. De zalm tussentijds 2x keren.

Roer de helft van de kaas en de helft van de dille door de risotto en breng op smaak met wat peper, zout en citroensap.

Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas en dille en leg de gebakken zalm ernaast.

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dorisp avatar
dorisp 22-06-2012

ga het vanavond voor de tweede keer maken; de eerste keer was een feestje! HEERLIJK, bedankt voor je recept!

berendg avatar
berendg 02-05-2012

Hallo Susan, Heb het vanavond gemaakt was heeeeerlijk Dank je voor het recept zal het zeker vaker maken grtz Berend

jessic avatar
jessic 28-04-2012

Dit wil ik graag binnenkort een keer maken, veel dank!

pwiggers avatar
pwiggers 27-04-2012

Susan, dit lijkt me heel erg lekker. Nu is het de tijd ervoor. Ga ik zeker op korte termijn maken en dan hoor je van het resultaat. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten