Rijst Ovenschotel met Vis

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2012
  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

  • Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

    Rijst Ovenschotel met Vis

Een echt super super lekkere zomerse eenpansgerecht met rijst in de hoofdrol.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g rijst
700 ml kippenbouillon
1 laurierblad
600 g kabeljauw of koolvis in stukken(kan ook uit diepvries)
2+1/2 e citroensap
1 volle t vis kruiden poeder(supermarkt/Verstegen vind ik het lekkerst)
1+1/2 t zout
5 e olie
2 grote uien, fijn
30 g rozijnen gewassen
100 g groene olijven in plakjes
450 g tomaten uit blik fijn
2 teentjes knoflook fijn
1/2 t peper uit molen
1+1/2 t aromat
150 ml tomatenketchup(of minder)
6 e mayonaise
1 e melk.
1 volle t kerrie
3 e pittige kaas(Parmezaanse of belegen Goudse)
4 e paneermeel
olijfolie voor bovenop
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook rijst gaar in bouillon en laurierblad.
2. Laat rijst uitdampen en afkoelen deur met een vork erdoorheen te roeren.
3. Besprenkel vis met citroensap en smeer vis in met mengsel van 3/4 van zout en alle vis kruiden.
4. Vet een ovenschaal in met 3 e olie.
5. Verwijder laurierblad uit rijst en doe in ovenschaal.
6. Doe daarop de vis en verdeel de heel fijn ui over vis.
7. Verdeel nu rozijnen en olijven erover.
8. Meng knoflook en helft van peper door tomaten en verdeel over vis.
9. Meng helft van aromat en rest van peper en kerrie door tomatenketchup en schenk dit over tomaten mengsel.
10. Klop mayonaise op met melk(of room),plus de overgebleven zout en aromat en smeer uit over schotel
11. Roer kaas door paneermeel en verdeel over visschotel.
12. Besprenkel met olijfolie.
13.Bak 1 uur bij 200*C totdat vis gaar is en mooi goudbruin van kleur is.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Als groene olijven gebruik ik de olijven van de Aldi. Ze zijn in pittige saus gemarineerd. Of jij zal ook bij de Turk gemarineerde olijven kunnen ophalen.

Laatste reacties

karindeweerd778 avatar
karindeweerd778 28-05-2020

Het is een heerlijk recept, we hebben ervan genoten! Komt zeker vaker op tafel,bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten