Afrikaanse bonenpot met boerenkool

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2012
  • Afrikaanse bonenpot met boerenkool

    Afrikaanse bonenpot met boerenkool

    Afrikaanse bonenpot met boerenkool

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak gesneden boerenkool (500 g)
4 el (zonnebloem)olie
3 uien, in dikke parten
1 el paprikapoeder
1 teen knoflook, geperst
1 blik chilibonen (400 g)
1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
2 blikken crispy maïskorrels (a 300 g), uitgelekt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen. Lekker met zilvervliesrijst.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten