1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kip-witlof-kaasschotel

Kip-witlof-kaasschotel

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2012

Ingrediënten 4 personen




Verder heb je nodig


Wok of hapjespan; snijplank en mes

Kip-witlof-kaasschotel
Kip-witlof-kaasschotel

Heerlijke, gezonde schotel

Ontdek meer:

Voorbereiding


    Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en bestrooi ze met de kruiden. Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm. Verdeel de lente/bosuitjes in ringetjes en houd wat loof apart voor de garnering. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze


    Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de kipfiletstukjes uit de pan en houd ze even warm. Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten. Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is. Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof.

Serveertip

Lekker met rösti.
Suggestie:
De lente/bosuitjes kunnen worden vervangen door 1 in ringetjes gesneden prei.

Bron

Emte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top