Winnend recept: Spaghettisaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • > 120 min.
  • Winnend recept: Spaghettisaus

    Winnend recept: Spaghettisaus

    Winnend recept: Spaghettisaus

Dit was een winnend saus recept van Grietje van kookjij.nl

Let op: houd je van pittig eten dan strooi je de fricandeau helemaal rood met de pikante paprika.
Doe dat NIET als je niet gewend ben zo heet te eten. Gewoon minder gebruiken en je kan altijd nakruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

500 gr. varkensfricandeau,
paprika pikant poeder,
1 kilo tomaten,
3 blikjes tomatenpuree (ca. 68 gr. van DelMonte),
6 tenen knoflook,
4 grote uien,
3 blokjes groentenbouillon,
geraspte oude kaas,
verse of gedroogde basilicum naar smaak.
Spaghetti
olijfolie extra vierge
zout / peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan; grote hapjes pan met deksel;

Bereidingswijze


    Snijd de varkensfilet in dunne lapjes (à la babi pangangvlees) en bestrooi deze royaal (voor veel "pit") met het paprikapoeder.
    Kruis de tomaten in op de bovenkant, en leg ze een halve minuut in kokend water.
    De schil van de tomaten verwijderen.
    De uien pellen en elke helft in ca. 5 parten overlangs snijden.
    De knoflook pellen en fijn hakken (niet persen!)
    Blikjes tomatenpuree openen en klaar zetten voor gebruik.
    Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut olijfolie, (de olie is heet genoeg als je een coctailprikker/tandenstoker in de olie houd en deze begint te bruisen).
    Bak de schijven varkensfricandeau snel en al goed roerende (wokken) aan. Wanneer deze enigszins gebruind zijn voeg je de tomaten, uien en knoflook toe.
    Roerbak dit een paar minuten goed door elkaar en verlaag te temperatuur zodanig dat de saus lekker "pruttelt".
    Voeg dan de tomatenpuree toe, verkruimel de blokjes groentenbouillon boven de saus, roeren en laat deze saus net tegen de kook aan (dus niet meer pruttelen), lekker een paar uur "trekken".
    Als de saus na ca. 3 uur klaar is (fricandeau is dan erg mals!) kun je er naar smaak nog enkele verse basilicum blaadjes aan toevoegen (handjevol).
    Kook spaghetti "al-dente" en serveer de saus met geraspte oude kaas (naar smaak)

Bron

kookjij.nl

Serveertip

Met spaghetti

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar

Doorsturen

Home Recepten