Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Marokkaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2012
  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

  • Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

    Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

Ik had drumsticks in de vriezer plus gekookte rijst en ik was mijn vriezer leeg aan het maken. Ik keek op internet en zag wat interessante Marokkaanse ingrediënten, leek mij leuk en ze stonden mij wel aan. Dus even `gestoeid` met de vertaling naar mijn smaak en dit is het geworden. Let op! Het gerecht neemt ongeveer 1 uur in beslag als je de drumsticks (of karbonades) een nacht hebt laten marineren. Zoniet dan moet je de marineertijd erbij rekenen. Ook geschikt voor in de slowcooker.
Op 13.09.2012 heb ik dit een keer gemaakt met kipkarbonades, door de rijst heb ik een geraspte courgette gedaan. Het was weer heerlijk. Ondertussen heb ik dit al vele keren gemaakt. Van de week (juni 2013) gemaakt met kippendijen, dus welke kipdelen je ook neemt het is altijd lekker.
Ik heb een paar nieuwe foto erbij geplaatst.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor in de vijzel:
3 grote vette knoflooktenen.
1 tl zeezout vlokken `Maldon sea Salt flakes` o.a. bij AH of eventueel gewoon zeezout. (de `flakes` hebben een fijnere smaak) maar aan gebrek aan.. gebruik gewoon zeezout.
½ tl gerookte paprikapoeder.
1 flinke tl komijnzaad.
1½ tl kurkuma (geelwortelpoeder)
40 ml olijfolie.
Voor in de braadpan:
6 kippendrumsticks (of kipkarbonades/ kippendijen)
40 ml olijfolie (of minder naar smaak)
2 uien, grof gesneden.
1 (goed gewassen- liefst biologische- citroen, (helft voor in gerecht en rest te gebruiken voor garnering).
Snufje saffraandraadjes (als je die hebt)
Wat groene olijven (ontpit)(optioneel) Lust je geen olijven laat je ze weg.
Wat koriander naar smaak. Vind je koriander niet lekker? Vervang het dan door peterselie.
Water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel, braadpan, groot mes, grote kom.

Voorbereiding

Voor de marinade:
Flinke klap met mes op knoflook, verwijder schil en doe in de vijzel.
Doe wat zoutvlokken (of ander zeezout) in de vijzel en de knoflook, stamp alvast wat fijner.
Voeg het gerookte paprikapoeder, komijnzaad en geelwortelpoeder toe en stamp tot een zachte massa.
Voeg net zoveel olie toe om de marinade vloeibaar te maken maar dik genoeg om de drumsticks te bedekken.
Leg de drumsticks in een grote kom en bedek met de marinade (ik doe het met mijn handen, goed de drumsticks `bewerken`, werkt goed. - wel handen wassen daarna ;)
Dek af met aluminiumfolie (of huishoudfolie) en zet in de koelkast. Aangezien de knoflookgeur geef ik de voorkeur aan aluminiumfolie!
Als ik de keus had gehad zou ik het een hele nacht laten inwerken maar ik had maar net 2½ uur marineertijd!

Bereidingswijze

In braadpan:
Verhit de olie in een braadpan.
Bak de uien tot ze zacht zijn (2-3 minuten)
Voeg de drumsticks toe tot ze om en om een licht kleurtje hebben.
Voeg de gesneden citroenschijfjes toe, wat vers gemalen zout/peper plus de olijven en voeg net genoeg water toe om het voor de helft te bedekken met water.
Roer de saffraan en peper en zout naar smaak erdoor.
Leg deksel op de pan en zet op een laag pitje voor ± 45 minuten (hangt van de grootte van je drumsticks af) – gewoon even testen-
Maak tegen de tijd dat de kip gaar is je rijst.
Proef of er genoeg peper en zout inzit en serveer.
Je zou de saus eventueel ook met wat aardappelzetmeel wat dikker kunnen maken (heb ik niet gedaan).
Als alles naar wens is serveer met het met een gebakken rijst

Serveertip

Ik heb het geserveerd met wat gebakken knoflook, uien, en snufje saffraan. Dit alles in een scheutje olijfolie en toen de rijst toegevoegd en meegebakken. Meer kruiden had het niet nodig omdat de saus van de kip zo lekker was.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 27-05-2014

Neem hem mee Louise. Lijkt me weer heerlijk!

Kyanne1 avatar
Kyanne1 25-03-2014

Hallo, Ik heb het recept vanavond gemaakt, had gister de kip al in de marinade gezet, het was heerlijk!

Joyce1956 avatar
Joyce1956 28-02-2014

Hallo Louise, wat een lekker recept. Ik neem het graag van je mee. Groetjes Joyce

hermien_kg avatar
hermien_kg 12-06-2013

Hoi Louise,ik neem je recept al vast mee, dan hoef ik het niet meer op te zoeken als ik het wil maken. Het lijkt me heerlijk. Groetjes, Hermien

Delarosa avatar
Delarosa 03-06-2013

Hoi Louise, ik neem het recept van je mee! Vind de Marokkaanse keuken een van de lekkerste die er is, dus dit zal zeker gaan smaken :) Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

alidada avatar
alidada 03-06-2013

Ik lees je reactie nu pas Petra, natuurlijk ben ik het eens met de foto, wel vreemd dat er niet eerst toestemming is gevraagd. Enfin, het ziet er heerlijk uit en fijn om te lezen dat jullie er net zo van gesmuld hebben als wij. Ik maak het beslist niet elke week maar toch vrij regelmatig want ook wij smullen steeds weer van die verrukkelijke saus. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 28-05-2013

Mijn foto staat er dus al bij. Normaal wordt altijd toestemming gevraagd aan degene van de pagina, maar deze keer is de foto er direct opgeplaatst. Hoop dat je het ermee eens bent. Groetjes, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 28-05-2013

Hoi Louise, Zaterdag voor Pinksteren je heerlijke kip met Marokkaanse kruiden gemaakt. Ik heb kipstukjes gebruikt zonder vel, maar wel met een botje. Ik heb er nog wel een scheutje rode wijn door gedaan. Restje uit een fles en dat gebruik ik altijd graag. Het was verrukkelijk. Wat van de super lekkere saus door de rijst gedaan. Ik heb er rijst bij gemaakt met blokjes courgette, gedroogde tomaten, lenteuitjes etc. Een heerlijke combinatie. Je kip ga ik zeker vaker maken. Bedankt voor het lekkere recept. De gerookte paprikapoeder heb ik bij Dille en Kamille vandaan. (gekocht door mijn schoonzusje want in Duitsland is het niet.) Groetjes, Petra

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 12-11-2012

Ha Louise, zoals je weet was het een heerlijk gerecht en dat is een blijvertje op het menu. Al kokend natuurlijk wel wat toegevoegd: de toegevoegde hoeveelheid water een beetje aangelengd (voor de helft) met witte wijn. En bij de rijst een handvol amandelen in brokkeltjes gedaan, dat was echt heel lekker. Groetjes, Roger

alidada avatar
alidada 09-11-2012

Aan Petra, Deon,Alex en andere `smulwebbers`die dit misschien van nut kan zijn. [br] Ik heb even voor jullie gezocht, als er geen winkel van Dille en Kamille in de buurt is ze hebben ook een webshop [br] http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/305/kruiden-specerijen [br] Daar kan je het in ieder geval bestellen. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten