1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bruschetta
  6. Bruschetta met tomaat & basilicum

Bruschetta met tomaat & basilicum

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-04-2012

Ingrediënten 4 personen


1 stokbrood of (oud)brood
1 teen knoflook
extra vierge olijfolie
peper en zout (uit molen)
5 rijpe tomaten
1 bosje basilicum
witte wijnazijn of kruidenazijn


Verder heb je nodig


Grill of barbecue, kom, houten snijplank, scherp mes


Bruschetta met tomaat & basilicum
Bruschetta met tomaat & basilicum

Lekker snel tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Grill of barbecue opwarmen om het brood te roosteren. In het tosti ijzer of broodrooster is ook mogelijk.

Bereidingswijze

Snij het brood in plakken van ongeveer 1 cm dik. Rooster de sneetjes aan beide kanten, totdat ze krokant zijn. Wrijf de broodjes in met een half teentje knoflook, besprenkel ze met olijfolie en strooi er een snufjes zout over. Met goede olijfolie, is het broodje nu al lekker!
Was de tomaten, verwijder de kern en zaadjes en hak de tomaten in stukken. Doe de tomaten in een kom, snipper de basilicum erover, hak de rest van de knoflook fijn en voeg dit toe, bestrooi het met peper en zout en hussel het geheel door elkaar met een flinke scheut olijfolie en azijn naar smaak. Leg het mengsel op de bruschetta.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dedaal


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dedaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top