Moelleux (recept Jeroen Meus)

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2012
  • Moelleux (recept Jeroen Meus)

    Moelleux (recept Jeroen Meus)

    Moelleux (recept Jeroen Meus)

Met een chocoladedessert tover je gegarandeerd een glimlach op de gezichten van je tafelgenoten. Veel mensen wagen zich niet aan de bereiding van een warme moelleux, en toch gaat het heel eenvoudig. Jeroens recept voor dit chocoladegebak met vloeibare kern kan niet mislukken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g donkere chocolade
110 g boter
50 g gezeefde bloem (patisseriebloem)
100 g suiker
vanille-ijs en/of vers rood fruit
4 eieren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 643,93 kcal
Koolhydraten 50,63 g
Eiwitten 12,19 g
Vetten 43,59 g
Benodigdheden
4 metalen serveerringen (diameter ongeveer 7 cm)
een zeef
een (plastic) spuitzak
een vel bakpapier of een ovenmatje van siliconen
een keukenweegschaal

Voorbereiding

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Dat is zeer belangrijk voor het eindresultaat.
 
Neem de helft van de eieren en meng ze volledig met de suiker. Doe hetzelfde met de dooiers van de andere helft.
 
Zeef de bloem in de mengkom en klop het geheel goed los tot je een homogene massa krijgt.
 
Smelt de chocolade samen met de boter en voeg ze toe aan het mengsel.
 
Giet het geheel in een gesloten spuitzak. Laat deze afkoelen in de koelkast, zodat het mengsel wat kan opstijven.
 
Bak de moelleux vlak voor het serveren. Tot zolang kan het beslag in de koelkast blijven liggen.

Bereidingswijze

Laat de oven voorwerwarmen op 210°C. Hou de bakplaat apart.
 
Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens wat bloem over. Dat is belangrijk om de gebakjes later makkelijk los te maken uit de vorm.
 
Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier of een siliconenmatje. Spuit dan het beslag in de vormpjes. Let op: vul elke ring voor 2/3 met het beslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
 
Bak de moelleux 8 à 10 minuten in de oven op 210 °C. De baktijd hangt af van het type oven.
 

Bron

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/moelleux-van-chocolade-die-altijd-lukt

Serveertip

Maak de gebakjes voorzichtig los en zet er ééntje op elk dessertbord. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
 
Serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten