Bastogne koeken

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Bastogne koeken

    Bastogne koeken

    Bastogne koeken

Wie kent ze niet en wie kan er wel vanaf blijven ??? Nou hier dan het recept om zelf eens te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram boter
75 gram kandijsuiker
100 ml kandijstroop
3 eieren
Zout, kaneel en kruidnagel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 701,38 kcal
Koolhydraten 72,59 g
Eiwitten 12,65 g
Vetten 39,73 g

Voorbereiding

Meng in een grote kom voorzichtig boter, bakmeel, kandijstroop en eidooiers (let op eidooiers) door
elkaar. Wanneer het deeg een gladde massa vormt, kandijsuiker toevoegen en steviger
kneden. Voeg naar smaak een snufje zout, wat kaneel en de gemalen kruidnagel
toe.

Bereidingswijze

Dek de kom af met een theedoek en plaats deze minstens een uur in de koelkast,
zodat het kan rijzen.

Vet een bakplaat in en vorm hierop platte hoopjes deeg (beetje vormgeven als koeken).
Bak deze koeken ongeveer 20 á 25 minuten op ongeveer 175 C

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten