De aller-lekkerste vanille saus

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2012
  • De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

  • De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

  • De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

  • De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

    De aller-lekkerste vanille saus

Dit is een uitleg die ik op internet bij dit recept vond en erg leuk en leerzaam is. De foto`s van de vanille en stokjes zet ik bij de andere foto
Quote:


    Vanille saus
    In dit artikel wordt uitgelegd hoe je heerlijke vanille saus kunt maken. Vanille saus is
    een klassieker in de keuken, om lekker over gebak te gieten, over pannenkoeken of over ijs. De saus kan zowel koud als warm worden opgediend.
    Vanille is de typische smaak en geur van de vruchten van een bepaald soort orchidee, de zogenaamde Vanilla planifolia. Vanille wordt als smaakstof gebruikt in producten en maar ook als geurstof. De vanille die je kunt kopen in de winkel kan de peul zelf zijn maar ook vanille concentraat. Er bestaan twee varianten van:

    Vanille essence (synthetische vanille)
    Vanille-extract (natuurlijk product)
    De naam van vanille is afgeleid van het Latijnse woord vagina!

    Deel dit recept

    Ingrediënten

      250 ml volle melk
      250 ml slagroom
      5 eierdooiers
      50 gram suiker
      1 vanillestokje (vanillepeul)
      Eetlepel maïzena
    Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    pan; garde; theezeefje

    Bereidingswijze



      Snijdt het vanillestokje overdwars open en schraap met een mes de binnenkant eruit.
      Verwarm in een pan het mengsel van de melk en de slagroom en de vanille (zowel de binnenkant als de peul). Laat het mengsel zo´n 10 minuten doorkoken op een laag vuur.
      Mix in een pannetje de eierdooiers met de suiker, tot het lekker opschuimt. Voeg tijdens dit proces de maïzena toe. Gebruik hiertoe een theezeefje zodat geen klonters kunnen ontstaan.
      Zet het pannetje nu op een laag vuur, Giet beetje bij beetje het melk-slagroom mengsel erbij en blijf roeren. Gebruik een houten lepel. Na 15 tot 20 minuten ontstaat een romige saus.

    Bron

    www.xead.nl

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    karin11213 avatar
    karin11213 07-02-2013

    Dank je wel Ruth, neem deze van je mee hoor! Van de week ook in een restaurant warme vanillesaus gehad dus ik ben benieuwd. Je hoort nog van me. Groetjes Karin

    ruthbrock avatar
    ruthbrock 07-02-2013

    hoi Beginnend keuken prinsesje. Mocht hij iets te dik zijn naar jouw smaak dan gewoon wat warme melk toevoegen en goed doorroeren tot je jouw gewenste dikte hebt. maar ik zou wel eerst een half uurtje wachten voor je daar eventueel mee begint. eerst even kijken hoe dik hij is. succes, gr. ruth

    orphan avatar
    orphan 07-02-2013

    Word hij niet dik aks hij afkoelt en hoe kun je hem evt. weer verdunnen? Weer een beetje warm laten worden ofzo? Lijkt me wel lekker hoor. Lijkt denk ik een beetje op banketbakkersroom. Yummie..

    will_s avatar
    will_s 19-04-2012

    Dank je wel Ruth ! Heb er al een paar, maar deze lijkt me echt lekker ! Groetjes Willeke.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten