1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Verse pastarolletjes gevuld met div. soorten kaas en salsa

Verse pastarolletjes gevuld met div. soorten kaas en salsa

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2012

Ingrediënten 4 personen


250 gr. Lasagnebladen;
250 gr. Rocotta;
200 gr spinazie; gekookt, uitgelekt en fijngehakt;
160 gr. geitenkaas;
100 ml slagroom;
Geraspte Parmezaanse kaas;
een handvol basilicumblaadjes;
1 tomaat;
boter;
zout en peper.


Verder heb je nodig


Blender; Ovenschaal.


Ziet er feestelijk uit en is nog lekker ook!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij uit de lasagnebladen 6 rechthoeken van ca. 20x12 cm. Blancheer deze 1 of 2 min. in kokend water en laat ze drogen op een schone theedoek.

Bereidingswijze

Meng de ricotta, de geitenkaas, 2 el. Parmezaanse kaas, de spinazie, zout en peper in een kom door elkaar.
Smeer de vulling uit over de pastarechthoeken en rol ze op. Snij elke rol vervolgens in 3 gelijke plakken. Zet deze rechtop in een beboterde ovenschaal. Bestrooi ze met kaas en klontjes boter en zet ze 2 a 3 min. onder de grill. Pureer ondertussen de basilicumblaadjes met de slagroom in een blender.

Serveertip

Dien de pastarolletjes op met het verkregen sausje en blokjes tomaat.

Bron

Tijdschrift, maar eigen twist aan gegeven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top