1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Marokkaanse kippastei

Marokkaanse kippastei

Door: Nadiaatje1989

  • Marokkaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2012

Ingrediënten 6 personen


16 stuk(s) filodeegvelletjes
500 gram kipfilet
1 theelepel(s) gemberpoeder
3 eetlepel(s) olie
50 gram roomboter
1 stuk(s) ui
1 stuk(s) citroen
1 theelepel(s) kaneel
1 theelepel(s) koenijt
2 theelepel(s) piment
15 gram koriander
30 gram peterselie
110 gram amandelen, blank
1 pakje(s) poedersuiker
5 stuk(s) eieren


Verder heb je nodig


Ovenschaal
keukenmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 180graden

Bereidingswijze

Laat het filodeeg ontdooien.
Vet de vorm of schaal in met een klontje van de boter.
Snijd de kip in stukjes. Snipper de ui.
Bak de ui en de kip in de hete boter met de olie. Voeg gemberpoeder, piment, koenjit en kaneel toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Voeg rasp en sap aan de kip toe.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.
Hak de kruiden grof.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes.
Doe drie laagjes filodeeg in de vorm. Verdeel hierover wat een derde deel van de amandelen, kip, kruiden en plakjes ei.
Dek af met 3 laagjes filodeeg en herhaal dit nog twee keer.
Maak van de laatste velletjes bladerdeeg een mooie strik of een andere versiering voor de bovenkant.
Zet ca 40 minuten in de oven.
Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.

Serveertip

Warm serveren

Bron

Marokkaanse Kippastei



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top