Uientaart met boerenkaas
- 30-60 min.
Koolhydraatarm.
Dr. Frank
Ingrediënten 2 recipe.people
50 gram boerenkaas, 30+, belegen2 tomaten, in plakken, pitten beetje verwijderen
2 grote uien, in ringen
100 gram champignons, schoongeveegd en in plakjes
1 eetlepel citroensap
2 eieren
1-2 eetlepels grove mosterd
beetje melk
peper, nootmuskaat
1-2 eetlepels olie
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Kaas raspen. De champignons besprenkelen met citroensap. In pan de olie verhitten, de uienringen ca. 5 minuten zachtjes bakken en af en toe omscheppen. Uit de pan nemen, de champignons zachtjes bakken. Laten afkoelen.
In een kom loskloppen: eieren, mosterd, nootmuskaat, peper.
Ovenschaal invetten, daarin op de bodem de uien, champignons en tomaat en daarover heen het eimengsel gieten. Tot slot bestrooien met de kaas.
In de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar bakken.
Bron
www.drfrank.nl