gevulde pompoen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2012
  • gevulde pompoen

    Gevulde pompoen

    Gevulde pompoen

  • gevulde pompoen

    Gevulde pompoen

    Gevulde pompoen

  • gevulde pompoen

    Gevulde pompoen

    Gevulde pompoen

rijk gevulde pompoen, snel gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 fles pompoen, olijfolie, 1 ui, 1 dessertlepel hele komijn, 1 dessertlepel kerrie/garam masala, 1 dessertlepel bouillonpoeder, handje rozijnen, 1 eetlepel tomatenpuree, beetje water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(glazen)ovenschaal, magnetron, magnetronfolie of deksel, oven, mes, koekenpan...fornuis

Voorbereiding

Was de pompoen, snijd de pompoen in de lengte in tweeën, haal de zaden er uit, kerf een ruitpatroon in het vruchtvlees.
Pompoen in een schaal de magnetron in, het magnetron folie er losjes overheen, beetje open aan de kanten. De pompoen 15 minuten garen op de hoogste stand.
Ui fruiten in de olie, komijn en garam masala toevoegen, beetje water erbij, rozijnen en bouillon erbij, even laten indikken, schep tomatenpuree erbij.
Een scheutje olie over het vruchtvlees van de pompoen verdelen en dan de vulling er ruim bovenop verdelen.
In de oven zetten om alle smaken bij elkaar te brengen.

Bron

geïnspireerd door een t.v. kok

Serveertip

serveren met rijst en een groene salade of serveren met aardappelpuree en een tomaten salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten