Italiaanse gegrilde groenten

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Italiaanse gegrilde groenten

    Italiaanse gegrilde groenten

    Italiaanse gegrilde groenten

  • Italiaanse gegrilde groenten

    Italiaanse gegrilde groenten

    Italiaanse gegrilde groenten

Italiaanse gegrilde groenten in basilicum-marinade. Met dit gerecht heb je geheid succes bij etentjes. In het recept worden twee varianten behandeld in de kleuren van de Italiaanse vlag:
1. groene asperge, aubergine en rode paprika
2. courgette, witte asperge en rode paprika.

De bereiding van dit gerecht wordt gedemonstreerd in een video die te vinden is op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_gegrilde_groenten.php
De video is ook aangeboden bij Smulweb tv.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram dunne groene asperges (variatie: witte asperges)
1 aubergine (variatie: courgette)
2 rode paprika`s (liefst puntpaprika`s, want die zijn lekker zoet)
1 teen knoflook
1 mok basilicum-blaadjes (200 ml)
80 ml extra vergine (vierge) olijfolie van goede kwaliteit voor de marinade
enkele eetlepels gewone olijfolie voor de grill
1,5 eetlepel azijn (liefst rode wijn azijn)
zwarte peper, zout

N.B. Alle instructies voor de groene asperges gelden ook voor de witte asperges en alle instructies voor de aubergine gelden ook voor de courgette.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 296,07 kcal
Koolhydraten 7,41 g
Eiwitten 2,20 g
Vetten 27,67 g
Benodigdheden
Oven en grillpan

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Snijd de aubergine in plakken van 1 centimeter dik en bestrooi de plakken aan beide zijden met zout. Dit doe je om water te onttrekken aan de aubergine.
3. Snipper de knoflook heel fijn en meng deze met de olijfolie en de azijn.
4. Was de asperges en snijd de kontjes eraf
5. Was de paprika`s, snijd deze overlangs in twee helften en verwijder de zaadlijsten
6. Snijd de basilicum in reepjes. Dit mag vrij grof.

Bereidingswijze

1. Leg de paprika-helften met de snijvlakken naar beneden in een ingevette ovenschaal en laat deze gedurende ongeveer 30 minuten roosteren. Dit doen we om ze daarna makkelijk te kunnen ontvellen.
2. Meng de asperges met wat olijfolie en rooster ze in een grillpan in ongeveer 6 minuten beetgaar. Draai ze regelmatig (elke 2 minuten) om aanbranden te voorkomen.
3. Als de aubergines 30 minuten in het zout hebben gelegen dan zie je dat er vochtdruppels vanaf lopen. Dit komt door het zout. Je spoelt de aubergineplakken nu af met water en droogt ze met een schone theedoek of tissues. Je mengt de aubergineplakken met wat olijfolie en roostert ze daarna in de grillpan. Dit doe je in ongeveer 4 minuten (2 minuten per kant).
4. Als de paprika`s na 30 minuten zwarte blaren beginnen te vertonen haal je ze uit de oven (in de video wordt getoond hoe ze er dan uitzien). Je doet ze nu in een plastic zak en laat deze 10 minuten liggen. Dit vergemakkelijkt het ontvellen. Daarna trek je de vellen van de paprika`s af.
5. Je laat nu de groenten gedurende minimaal 30 minuten marineren. Dit doe je als volgt. Je vult een schaal met drie lagen. Onderin leg je de asperges. Hierover strooi je wat peper en zout, basilicumblaadjes en marinade. De middelste laag bestaat uit de aubergine. Deze bedek je eveneens met peper, zout, basilicum en marinade. Bovenin leg de paprika`s die je weer met dezelfde ingredienten bedekt.
6. Als je de groenten serveert leg je ze mooi neer op een schaal (zie de foto`s voor voorbeelden).

Bron

www.kokenmetdorus.nl

Serveertip

Serveer met stokbrood of een plat Italiaans brood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kokenmetdorus avatar

Doorsturen

Home Recepten