Wortel-ananastaart

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2012

Deze heerlijke taart met wortel, noten en kruiden is pure verwennerij.
Hij laat zich bovendien goed invriezen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Ingrediënten450 g volkoren zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 eetlepel kaneel, gemalen
1/2 theelepel nootmuskaat, geraspt
1/2 theelepel piment (gedroogde jamaicapeper), gemalen
110 g donkere, ruwe suiker
125 ml lichte olijfolie
2 eieren, licht geklopt
350 g wortels, geraspt
50 g walnoten in stukjes
110 g rozijnen
25 g kokos, geraspt
250 g ananasstukjes, in eigen sap
poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C/gasovenstand 3.
Vet een springvorm met een doorsnee van 23 cm in en bekleed de bodem met
vetvrij papier.

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
Doe het mengsel over in de taartvorm en maak de bovenkant glad.
Bak in het midden van de oven ongeveer 1 uur tot het is gerezen en mooi
goudbruin is.
Het is klaar als een ingestoken breinaald of metalen prikker er schoon uit
komt.

Laat 15 minuten in de vorm afkoelen en daarna helemaal op een rooster.
Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Bron

Dit recept komt uit Het Diabetes Kookboek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten