Gegrilde Ananas met Caramel

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-04-2012

Gegrilde ananas met caramel

Deel dit recept

Ingrediënten
0,3 stuks ananas
20 gram suiker
30 gram gezouten boter
0,5 stokje vanille, uitgeschraapt
6 korrelsallspice

30 gram suiker
30 gram glucose
35 gram boter, gezouten
40 ml room
40 ml melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan
braadpan
keukenweegschaal

Bereidingswijze

1. Snijd de ananas in een wigvorm en gebruik het hart als een spies.
2. Smelt de boter en voeg suiker en vanillemerg toe. Laat de suiker oplossen en braad hierin de ananas om en om (8 minuten)
3. Voeg de laatste 2 minuten wat gevijzelde allspice toe.

1. Verwarm suiker en glucose en laat lichtbruin karameliseren (beslist niet roeren in de pan)
2. Meng van het vuur af met de gezouten boter en laat helemaal smelten.
3. Voeg melk en room toe en laat de harde suikerbal op het vuur al roerende oplossen. Let op dat het vocht warm is maar niet kookt

Bron

Gegrilde Ananas met caramel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten