1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met Champignons en spek

Spaghetti met Champignons en spek

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2012

Ingrediënten 2 personen


200 gr. pasta (dikke spaghetti);
100 gr. champignons, in plakjes;
2 dl. slagroom;
4 dikke plakken spek, fijngesneden;
2 lente-uitjes;
1 el fijgehakte peterselie



Hiervoor heb je van die dikke spaghetti nodig. Wij halen ze bij de islamitische winkel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta in een pan ruim kokend water (volgens de beschrijving) al dente. Laat hem uitlekken en houd de pasta warm in de pan.

Verhit ondertussen (terwijl de pasta op staat) 1 el olie in een grote koekenpan. Bak het spek en de champignons in 5 min. goudbruin.
Voeg een klein beetje slagroom toe en roer met een houten lepel over de bodem van de pan om eventuele aanbaksels los te maken.

Bereidingswijze

Voeg de rest van de slagroom toe, breng de saus aan de kook en laat hem op hoog vuur 15 min. inkoken. De saus moet nu zo dik zijn dat hij aan de bolle kant van de lepel blijft zitten. Voeg de lente-ui toe. Schep de saus goed door de spaghetti. Bestrooi met peterselie.

Serveertip

Je kunt hier een lekkere frisse salade bij serveren. Dit recept is namelijk vrij machtig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top