1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaghetti
  5. Spaghetti met garnalen, mosselen en sint-jakobsschelpen

Spaghetti met garnalen, mosselen en sint-jakobsschelpen

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2012

Ingrediënten 4 personen


2,5 dl. droge witte wijn;
Plukje safraandraad;
1 kg mosselen (of 1,5 dl visbouillon)
4 kleine inktvissen;
500 gr. garnalen;
6 tomaten, ontveld;
400 gr. spaghetti;
4 el. olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst;
8-10 sint-jakobsschelpen, schoongemaakt;
6 el. peterselie, fijngehakt;
partjes citroen.



Hmmmm! Mijn man is allergisch voor mosselen vandaar dat wij er visbouillon doorheen gedaan hebben. Maar met mosselen is het ook heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de wijn met de saffraan in een kom en laat ze intrekken. Borstel de mosselen schoon en haal alle oneffenheden van de schaal weg. Spoel ze goed af onder stromend water en gooi kapotte of mosselen die niet dichtgaan als u ze op de aanrecht tikt, weg. Doe ze in een grote pan met 1,75 dl water. Doe een deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur 1-2 min. tot ze opengaan (mosselen die dichtblijven gooi je weg). Giet af en bewaar het kookvocht. Haal de mosselen uit de schelp en zet ze apart.

Maak de inktvis schoon door de ingewanden eruit te trekken. Snijd het harde kraakbeen eruit en spoel af. Leg de inktvis plat neer en snijd hem kruisgewijs in, niet helemaal door het vlees heen. Snijd de inktvis in reepjes. Pel de garnalen.

Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Kook de pasta in een grote pan kokend water met zout al dente.

Bereidingswijze

Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de knoflook en de tomaten 10-15 seconden op matig vuur. Schenk er dan de saffraanwijn en het mosselvocht bij. Breng op smaak en laat 8-10 minuten zachtjes doorkoken tot de helft van het vocht verdampt is. Doe de inktvis, en garnalen erbij en kook alles tot de inktvis glazig is. Doe het mosselvlees, de peterselie en de sint-jakobsschelpen erbij en kook tot de laatste glazig zijn.

Serveertip

Laat de spaghetti uitlekken en doe hem weer in de pan. Doe er tweederde van de saus bij, roer goed door en schep het op een schaal. Schep de resterende saus erover en serveer met partjes citroen.

Bron

Kookboek maar naar eigen smaak dingen toegevoegd of weggelaten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top