1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Risotto
  5. Milanese risotto

Milanese risotto

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2012

Ingrediënten 4 personen


2 dl. droge witte vermout of witte wijn;
flinke pluk safraandraadjes;
1,5 l. kippenbouillon;
100 gr. boter;
75 gr. rundermerg; (kunt u ook vervangen voor stukjes varkensreuzel, prosciutto of pancetta)
1 grote ui, fijngesnipperd;
1 teentje knoflook, geperst;
350 gr. risotto-rijst;
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt.



Dit is erg lekker bij een ossobucco!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de vermout in een kom, doe de saffraan erbij en laat weken. Doe de kippenbouillon in een pan en breng hem aan de kook en laat hem op laag vuur zachtjes koken.

Smelt de boter en het rundermerg in een grote wijde pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze zachtjes tot ze glazig zijn. Doe de rijst erbij en zet het vuur laag. Breng op smaak en roer alles goed door.

Bereidingswijze

Doe de vermout met de saffraan bij de rijst. Zet het vuur hoger en laat alles al roerend koken tot alle vocht opgenomen is. Roer een flinke soeplepel kippenbouillon door de rijst en laat al roerend koken op matig vuur. Als de bouillon helemaal opgenomen is, roer er dan weer een lepel doorheen. Ga ongeveer 20 minuten door tot alle bouillon op is en de rijst al dente is.

Serveertip

Roer er een handje parmezaanse kaas doorheen en serveer de rest erbij zodat men hem naar wens kan toevoegen. Heerlijk bij Ossobucco.

Bron

Kookboek maar naar eigen smaak dingen toegevoegd of weggelaten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top