
8 groene aspreges;
4 kalfsoesters;
4 dunne plakken mortadella, bij voorkeur met pistachenootjes;
4 plakken extra belegen kaas;
bloem, op smaak gebracht met zout en peper;
3 el. boter;
1 el olijfolie;
3 el. marsala
Keukentouw of cocktailprikker
Dit recept kun je eventueel ook van kipfilet maken. Ook erg lekker
Was de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde. Blancheer ze 3 min. in zout water. Laat ze uitlekker en bewaar 3 el. kookvocht.
Leg de klafsoesters tussen twee vellen plasticfolie en sla ze met een houten hamer (of een keuken hakbijl)tot 12 x 18 cm grote rechthoeken. Bestrooi ze met een beetje zout en peper. Snijd de mortadella en de kaas in plakken van een iets kleiner formaat dan het kalfsvlees.
Bedek elke kalfsoester met een plakje mortadella en leg daar een plakje kaas op. Leg een asperge in het midden over de korte kant en laat de punt een beetje uitsteken. Leg er een asperge naast maar met de punt naar de andere kant. Rol de plakken stevig op en bind ze op met keukentouw. Rol ze door de gekruide bloem.
Verhit 2 el. boter met de olijfolie in een koekenpan. Bak de rolletjes op laag vuur ca. 10 min. onder regelmatig keren, tot ze goudbruin en mals zijn. Doe ze in een warme schaal en houd ze warm.
Doe de marsala, het aspergewater en de rest van de boter in de pan en breng alles vlug aan de kook. Stoof het 3-4 min. en schraap over de bodem van de pan met een houten lepel, tot het vocht donker en ingekookt is. Breng op smaak met zout en peper, en lepel de saus over de rolletjes.
Kookboek maar naar eigen smaak dingen toegevoegd of weggelaten
engeltje1 20-04-2012
Is heerlijk, staat in kookboek "Lente in Silcilie", een erg leuk kook- en leesboek!
engeltje1 19-04-2012
Heerlijk, ga ik dit weekend maken met witte asperges. Weer eens wat anders!
susan56 18-04-2012
Lijkt me lekker, ik neem het van je mee, bedankt voor het recept, groetjes Susan
lieredomdrij 17-04-2012
Het klinkt lekker, en ondanks het feit dat ik dan met pijn in het hart een heerlijke kalfsoester moet plat hameren, ga ik het wel proberen. Groet, Roger
gertiebeen 17-04-2012
Hallo Hermien, Leuk dat je het recept hebt meegenomen. Het is inderdaad erg lekker. Dus eet smakelijk! hartelijke groet, Gertie