1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Salade van gegrilde aubergine

Salade van gegrilde aubergine

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2012

Ingrediënten 4 personen


2 grote aubergines, in de lengte in dunne plakken gesneden (eventueel met kaasschaaf);
1,5 dl. extra vierge olijfolie;
sap van 1 citroen;
2 teentjes knoflook, geperst;
1/2 Spaanse peper, fijngehakt;
15 gr. basilicumblaadjes, grof gehakt;
zout.


Verder heb je nodig


Grillplaat of -pan (kan eventueel ook in de oven bereid worden).


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de grillplaat (-pan) en bak de aubergine, een paar plakken tegelijkertijd op matig vuur. Draai ze tot ze zacht en gaar zijn. Neem de plakken van de grill en leg ze op elkaar in een bord.
Bereiding in de oven: Verwarm de oven voor op 200°. Sprenkel een paar eetlepels olie in een ovenschaal en leg de plakken aubergine erin. Besprenkel ze met wat olie en bak de aubergine zacht

Bereidingswijze

Meng olijfolie, citroensap, knoflook, spaanse peper, zout en kruiden. Leg de abergine op een platte schaal en schenk het mengsel erover. Meng een beetje, maar probeer de plakken heel te laten.

Serveertip

Laat ze tenminste 30 min. marineren voor het opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top