1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tapenade
  5. Crostini met tapenade

Crostini met tapenade

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-04-2012

Ingrediënten


2 ciabatta`s (liefst van 2 dagen oud)
2 el. extra vierge olijfolie
250 gr. zwarte olijven (zonder pit);
50 gr. ansjovis uit blik;
1 el kappertjes, uitgelekt;
2 teentjes knoflook, uitgeperst;
15 gr. basilicum; fijngehakt;
1 citroen - geraspte schil en het sap hiervan;
2 dl extra vierge olijfolie;
peper



Lekker bij de borrel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Snijd het brood in dunne plakken en besprenkel ze aan beide zijden met olijfolie; Rooster ze knapperig in de oven.

Bereidingswijze

Hak de olijven, ansjovis en kappertjes tot een fijn mengsel en doe dat in een kom. Voeg basilicum, knoflook, citroenrasp en -sap toe. Roer de olie erdoor en breng op smaak met peper.

Serveertip

Smeer dit mengsel op de crositini en serveer direct.
Tip: in een luchtdichte trommel kun je de crostini`s die je geroosterd hebt ongeveer 2 dagen bewaren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top