1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Asperges à la Polonaise

Asperges à la Polonaise

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2012

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kg asperges
4 eieren
bosje platte peterselie
4 sneetjes wit brood
150 Gr. boter
vers gemalen peper en zout



Dit recept stond vandaag in het AD ik wil dit graag delen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges met een dunschiller . En snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water met zout aan de kook, leg de geschilde asperges erin (ze moeten onder water liggen) en kook ze 10 minuten.
Zet het vuur uit en laat ze nog 10 - 15 min in het hete water staan, ze zijn dan pas gaar.

Kook de eieren 10 min en spoel ze af onder koud stromend water. Meng de fijngehakte eieren met fijngehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de boterhammen en wrijf ze fijn tot kruim.

Smelt de boter en laat deze heel licht bruin kleuren op een laag vuur, bak hierin de broodkruimel goudbruin.

Serveer de warme asperges op een voor verwarmde schaal, strooi het eiermengsel er over en schep tenslotte het gebakken broodmengsel erop.

Serveertip

Met gekookt krieltjes

Bron

Carin Leenders de Vries



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top